Citaat:
Multinationals spreken dreigende taal aan adres van premier Di Rupo Bewerkt door: redactie 16/05/13 - 05u36 Bron: Belga Premier Elio Di Rupo. © photo news. De miljarden die België met de notionele intrestaftrek heeft aangetrokken, kunnen even snel weer wegvloeien. De Belgische overheid speelt gevaarlijk spel. Dat hebben enkele multinationals gisteren gezegd, meldt De Tijd. "Geldstromen, maar ook bepaalde activiteiten en de daarmee verbonden jobs, zijn heel mobiel", stellen ex-Janssen Pharmaceutica-topman Ajit Shetty en BASF-topman Wouter De Geest in een persmededeling van het MCB Forum. Dat is het Forum van Multinationale Ondernemingen in België, waarvan Shetty voorzitter is en De Geest ondervoorzitter. "Mist realiteitszin" Als België niet snel werk maakt van fiscale zekerheid en meer competitiviteit dreigt dat zware gevolgen te hebben. Volgens De Tijd is dat een opvallend dreigement, want enkele maanden geleden vleide datzelfde MCB Forum nog dat België best "aantrekkelijk" was voor investeringen. De reden voor de verandering van toon is de recente hetze rond de notionele intrestaftrek en de plannen voor een financiële transactietaks, stellen De Geest en Shetty. "Beweren dat de afschaffing van de notionele intrestaftrek tienduizenden banen zal scheppen is een boude bewering die realiteitszin mist. Meer belasting willen heffen zal net minder opbrengen omdat de belastbare basis uit België zal verdwijnen." Inspanningen ongedaan gemaakt De Geest en Shetty prijzen tegelijk de inspanningen van de deelstaatregeringen en van de vorige federale regeringen. "Zij hebben zich uitgesloofd om internationale investeerders aan te trekken en ons imago op te krikken. We nemen het niet dat deze inspanningen ongedaan worden gemaakt door allerlei ongegronde verdachtmakingen aan het adres van multinationale ondernemingen." |
En de goedkeuring voor de inspanningen om internationale investeerders aan te trekken, van de vorige federale regeringen en de gewestregeringen, bewijzen dat ze geen verandering willen.
Schulden maken mag als het hun maar ten goede komt.
Ons imago word er door opgekrikt. Man wat zijn we blij.
En zwijgen aub over multinationals, zijn er ook gegronde verdachtmakingen?
Zoals winstgevende bedrijven sluiten?
Nog even en we hebben in Europa werkgevers regeringen en die hebben alleen het beste met hun werknemers voor, de filantropen.